Továbbképzések

Jelentkezési űrlap

Töltse ki az űrlapot kurzusokra való jelentkezéshez.

 
 
 

Tisztelt Hölgyem, tisztelt Uram!

Sokáig a magyarországi németek változó körülményeknek voltak kitéve.

Az utóbbi évtizedekben megváltozott magyarországi kisebbségi politika az európai egyesítéssel együttesen új lehetőségeket nyújt a magyarországi németek politikai és kulturális képviselete tekintetében. A kisebbségek helyzetének megerősítése, mint pl. a magyarországi németeké, egyidejűleg jelentősen hozzájárul Európa államhatárokon túl történő integrációjához.

A szimpózium célja, hogy rávilágítson a magyarországi németek Magyarországon és Németországban betöltött szerepének jelentőségére, továbbá, hogy a résztvevők megvitassák a magyarországi németek Európán belüli hídépítő szerepét.

A Német Kultúra Kelet-Európában Alapítvány (OKR), a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LdU) és a Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) szeretettel meghívja Önt egy nemzetközi szimpóziumra, melynek címe:

„Magyarok és németek – az európai egyesítés hídépítői”

2013. október 17. csütörtök

Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar „OTP-terem”

7100 Szekszárd, Rákóczi út 1.

A részletes program az alábbi linken olvasható: http://www.kas.de/ungarn/hu/events/56546/ Magyar-német szinkrontolmácsolás biztosított.
Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb október 10-ig jelezze a Konrad-Adenauer-Stiftung-nál: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.! EINLADUNG / KAS-SymposiumDE.pdf

2013-10-02 15:31:19

Dr. Frank Gábor (UDPI)

Partnereink